Lähtötilanne ja haaste

Yritykset voivat ulkoistaa Fujitsulle kaikki tietojärjestelmänsä ja sovelluksensa. Yrityksen tuotevalikoima kattaa tietokoneiden koko kirjon kannettavista päätelaitteista aina vaativimpiin konesaliratkaisuihin asti. Fujitsulla on useista konesaleista koostuva korkealuokkainen ja maantieteellisesti hajautettu konesali-infrastruktuuri sekä suorituskykyiset tietoliikenneyhteydet.


”Palvelinympäristömme on erittäin laaja, ja käytämme tälläkin hetkellä ajoalustana useita eri SUSE Linux Enterprise Server (SLES) -versioita. Tarjoamme asiakkaillemme monipuoliset tietotekniikkapalvelut pitkälle virtualisoidusta ympäristöstä. Olemme panostaneet myös ketterästi tuotettaviin pilvipalveluihin”, sanoo Fujitsun Service Delivery -organisaatiossa esimiehenä toimiva Rauli Kanerva.

 

Fujitsu on käyttänyt SLES-palvelinkäyttöjärjestelmää jo noin kymmenen vuotta. ”Tuotamme SLES-alustalta esimerkiksi tietokantapalveluja, middleware-ohjelmistoja ja SAP-ratkaisuja. Ajamme SLESin päällä useita palveluja, jotka ovat asiakkaiden tuotannon kannalta erittäin kriittisiä. Asiakkaat ja sovellustoimittajat valitsevat itse haluamansa ajoalustan. SLES on osoittautunut hyväksi Linux-kuormien ajoalustaksi.”

 

Ratkaisu

Suomen suurimpiin tietotekniikan palvelu- ja laitetoimittajiin lukeutuvan Fujitsun it-palvelussa on noin tuhat SLES-käyttöjärjestelmän palvelinta, joista suurin osa on virtuaalikoneita.

 

”Haluamme vastata asiakkaidemme vaatimuksiin, ja siksi meillä on oltava kattava valikoima eri käyttöjärjestelmillä toimivia palvelinten ajoalustoja. Tuotamme monille asiakkaillemme SAP-toiminnanohjauksen palvelut SLES for SAPilla. Se on tuonut asiakkaillemme säästöjä ja auttanut harmonisoimaan käyttöympäristöjä. Versiohallinta sujuu tehokkaasti ja vikasietoisuus on korkealuokkaista. Fujitsun ja SUSEn yhteistyö SAP-ratkaisuissa on vakuuttavaa.”

 

”Meille on myös tärkeää, että pystymme hallitsemaan laajoja Linux-ympäristöjämme tehokkaasti. Siksi olemme lisänneet automaation osuutta palvelinten ylläpidossa”, korostaa Kanerva.

 

Fujitsulla on runsaasti IBM System Z -sarjan palvelimia, joiden käyttöjärjestelmä on SLES. ”Vuonna 2008 siirryimme ensimmäisenä pohjoismaisena yrityksenä käyttämään IBM System Z -palvelimia SLES-alustalla. Kokonaisuus on osoittautunut kestäväksi, suorituskykyiseksi sekä toimintavarmaksi ja käyttöjärjestelmä on toiminut luotettavasti.”

 

Fujitsu on käyttänyt SUSE Manageria vuodesta 2012 lähtien. ”Halusimme tehostaa suurten kokonaisuuksien hallintaa, ja vähentää palvelinten ylläpitoon liittyvää työtä.”

 

Tulokset

Fujitsu panostaa määrätietoisesti ict-palvelujensa uudistamiseen ja kehittämiseen.

 

”Oma palvelutuotantomme nojaa yhä vahvemmin erilaisiin pilviratkaisuihin. Olemme toteuttaneet asiakkaillemme yhä laadukkaampia ja kustannustehokkaampia palveluita käyttämällä SUSEn tuotteita ja Suomen organisaation asiantuntemusta”, Kanerva toteaa. ”Lisäksi saamme käyttökelpoista tietoa SUSEn tuotteiden kehityksestä. Siitä on paljon hyötyä omien palvelujemme suunnittelussa.”

 

”SUSE Managerin merkitys kasvaa, kun palvelinympäristöt laajenevat. Palvelinten ylläpitoon ja hallintaan liittyvä manuaalinen työ on vähentynyt automaation myötä. SUSE Manager on ollut meille hyödyllinen apuväline ja auttanut tehostamaan päivityksiä sekä ohjelmistojen ja konfiguroinnin hallintatehtäviä.”

 

”Fujitsu on korkealuokkainen Linux-osaaja, mutta tuki on välillä tarpeen. Arvostamme SUSEn paikallisia asiantuntijoita. Heitä on helppo lähestyä, ja saamme teknisen tuen lisäksi apua hinnoitteluun. Olemme osallistuneet ahkerasti SUSEn koulutuksiin. Haluamme jatkossakin tehdä läheistä yhteistyötä SUSEn kanssa, ja jopa lisätä sitä.”

 

Fujitsu lyhyesti:

Fujitsu on johtava japanilainen ict-yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman teknologiatuotteita sekä ict-ratkaisuja ja -palveluja. Noin 156 000 fujitsulaista palvelee asiakkaita 100 maassa. Hyödynnämme kokemustamme ja ict:n mahdollisuuksia muokataksemme tulevaisuutta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Suomen Fujitsun palveluksessa työskentelee 2 600 ihmistä.

 

Toimiala:

Tieto- ja viestintätekniikan palvelut ja laitetoimitukset

 

Tuotteet ja palvelut:

SUSE Linux Enterprise Server (SLES) ja SUSE Manager.

 

Tulokset:

  • Fujitsu Finland tarjoaa SLES-alustalta asiakkailleen laadukkaita ja kustannustehokkaita ict-palveluja – myös tuotannon kannalta kriittisiä palveluja.

  • SUSE Managerin piirissä oleva Linux-ympäristö on aiempaa paremmin hallinnassa. Palvelinten manuaalinen ylläpitotyö on vähentynyt automaation myötä.

 

“SUSEn tuotteiden ja SUSEn asiantuntemuksen avulla olemme toteuttaneet asiakkaillemme laadukkaita ja kustannustehokkaita palveluita. Haluamme jatkossakin tehdä läheistä yhteistyötä SUSEn kanssa ja jopa laajentaa sitä.”

Rauli Kanerva

Manager, Service Delivery

Fujitsu Finland Oy

 

Lue myös: Fujitsu ja SUSE laajentavat yhteistyötään

Lue myös: Fujitsu ja SUSE kumppanuus

Lue myös muut SUSE Suomen referenssit


Jätä yhteydenottopyyntö tai soittopyyntö, otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.

Ota yhteyttä