Vuosi vaihtuu pian – IT-ammattilainen, miten onnistuit päivittämään osaamistasi vuonna 2016?

Oliko se koko ajan mielessä, kouluttautuminen. Sitten tuli se lokienhallintaprojekti, palvelinten päivittäminen tai pakollinen tutustuminen EU:n tietoturvadirektiiviasetuksiin.

Miten onnistuisit vuonna 2017 kouluttautumaan, sertifioitumaan tai päivittämään workshopeissa osaamistasi – tässä kolme vinkkiä.

1) Ennakoi. Ota kalenteri esiin.

Tunnistat jo suurinpiirtein, miten työvuotesi kuluu ja missä kohdin on pullonkaulat, ne haastavat työviikot ja kuukaudet, jolloin ylimääräisiä tehtäviä ei vain voi ottaa hoidettavaksi. Fakta on, että koulutus syö työpäiviä.

Missä kohdin on se vapaampi hetki – keväällä sovittu ja syksyllä suoritettava koulutus on helppo ennakoida. Kun koulutus on lyöty lukkoon, vaikka kolmen kuukauden päähän, on se helpompi ennakoida suunnitellessa työtehtäviään. Myös työkaverit ja pomo arvostavat ennakointia ja suunnitelmallisuutta, sillä se helpottaa heidän töidensä organisointia.

2) Suunnittele koulutustarpeesi

Minkä asian suorittaminen työssäsi on haasteellista, oletko jonkin asian tekemisestä epävarma ja sitä tulee väkisinkin siirrettyä ja siirrettyä?

Voi olla, että tarpeen onkin päivittää vanhaa tietoa, räätälöidä oman tiimin tarpeisiin koulutuspolku tai etsiä jotain täysin uutta, joka hyödyntäisi koko organisaatiota tai asiakkaita.

Sinä tiedät parhaiten millaista osaamista tarvitset lisää – suunittele siis tarpeesi sen mukaan.

Hyödynnä suunnittelussa koulutuksen opettajia, heiltä saat nopeiten vastaukset kysymyksiisi liittyen koulutuksien sisältöihin ja käytännön hyötyihin.

3) Varmista että kouluttautuminen näkyy myös arjessa

Tärkeintä on, että kouluttautuminen tuo positiivisen muutoksen omaan työarkeen – varmuutta tekemiseen ja luottoa henkilökohtaisiin taitoihin. Hyvä koulutus tarjoaa teoriaa, mutta myös hands on -tehtäviä, jolloin voidaan varmistaa opittua jo koulutusluokassa.

Suunnitellaan sinulle yhdessä koulutuspolku kursseistamme, ota yhteyttä koulutusmyynnistä vastaavaan Lasse Paavolaan, etunimi.sukunimi@finceptum.fi / +358 50 4057622

Et ole aiemmin käynyt Finceptum Oy:n järjestämillä kursseilla? Tutustu meihin tämän Q&A avulla

Ensi vuoden kursseja päivitetty kalenteriin - tutustu 

OpenStack osaaminen hakusessa, tutustu OpenStack Administration & Deploy OpenStack Cloud -kurssiin


Jätä yhteydenottopyyntö tai soittopyyntö, otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.

Ota yhteyttä